Fysiotherapie Fysiotherapie

Fysiotherapie Mijdrecht

De voordelen van fysiotherapie

Fysiotherapie kan uw lichaam helpen gezond te worden. Het kan uw lichaam helpen om zichzelf op natuurlijke wijze te genezen, zonder het gebruik van medicijnen of chirurgie. Enkele van de voordelen van fysiotherapie zijn

*Verbetering van de bloedsomloop*Verbetering van de functie van het bewegingsapparaat*Verbetering van de spierkracht*Verbetering van de flexibiliteit* Herstel van de mobiliteit in een redelijk tempo* Het gebruik van hulpmiddelen zoals krukken* Het gebruik van aangepaste braces* Het gebruik van elektrotherapie* Behoud van de spierspanning* Vermindering van gewrichtspijnen* Het verwijderen van fascia door middel van een operatie

Hoe een fysiotherapeut kan helpen

Een fysiotherapeut is opgeleid om verschillende hulpmiddelen en technieken te gebruiken om u te helpen genezen. De fysiotherapeut zal uw doelen en realistische verwachtingen in kaart brengen. De fysiotherapeut werkt met u gedurende een aantal sessies, die kunnen variëren van een paar weken tot ongeveer zes maanden.

Bij het eerste bezoek aan een fysiotherapiekliniek zal de therapeut uw medische voorgeschiedenis evalueren en beoordelen, en vervolgens uw fysieke toestand beoordelen. Van hieruit zal uw therapeut u geschikte oefeningen, stretchoefeningen en andere programma’s voorstellen waaraan u kunt deelnemen, gebaseerd op hun beoordeling en evaluatie.

Daarnaast kunt u verwachten dat u leert hoe u op de juiste manier voor uw lichaam kunt zorgen, en dat u “uitgerust” of volledig gerehabiliteerd bent, zodat uw lichaam klaar is om het herstelproces voort te zetten.

verminderde pijn* verminderde spierkrampen* verbeterde bewegingsvrijheid* versterkte banden en pezen* het lichaam ontwikkelt nieuwe functionele bewegingen* proprioceptie* de hersenen ontvangen visuele input* en zijn in staat om u uit te leggen hoe uw acties uw lichaam beïnvloeden

peesontsteking en andere schouderblessures* scoliose* slechte houding* schaafwonden aan de voeten* en artrose* spierkrampen* en behoudt een gezond gewicht

Hoe werkt fysiotherapie

Fysiotherapeuten werken met patiënten om normale bewegingspatronen te herstellen. De therapeut zal een verscheidenheid aan therapietechnieken gebruiken om u te helpen uithoudingsvermogen, kracht en coördinatie op te bouwen. Als het weefsel is genezen, kan fysiotherapie worden toegepast om het bewegingsbereik en de functie te behouden of te vergroten. De soorten therapieën die worden aangeboden, zijn afhankelijk van de individuele behoeften.

Er zijn ook verschillende gebruikelijke manieren waarop fysiotherapeuten met hun patiënten werken. Ze voeren rekoefeningen en oefeningen uit en geven u voedingsadvies. Afhankelijk van uw blessures, moet u misschien op een specifieke manier trainen. De fysiotherapeut kan met u samenwerken om specifieke doelen te bereiken. Deze interactieve benadering van de gezondheidszorg zorgt voor een gepersonaliseerd behandeltraject.

Fysiotherapeuten zullen met hun patiënten samenwerken om te bepalen of zij extra sedentair moeten zijn, of dat zij in een tehuis moeten worden geplaatst, of mobiel moeten zijn. Als de patiënt niet sedentair is en hij thuis of mobiel moet worden, kan de fysiotherapeut met u samenwerken om te bepalen wat de beste manier is om dit te bereiken.

Hoeveel keer per week moet je trainen? Hoeveel keer zou u moeten sporten? Hoeveel uur per week bent u bereid te werken? Fysiotherapeuten zijn experts en eisen van hun patiënten dat ze zo vaak mogelijk trainen en zo lang als ze willen. Het is aan u om de tijd te kiezen die voor u het beste werkt via een consult of op voorschrift van uw arts.

Lees meer:

Fysio Mijdrecht 

Sportfysiotherapie Utrecht