Het belang van een coach.

Wanneer je in een spannende nieuwe grensgebied coacht, belemmer je de insidiouscatie van het spel dirigerenRobert tack; inheems heuvelland, hoog alpine tectisch, en rotsklimmen. Na tijdens mijn klimexpedities veel van deze toppers te hebben verkend, blijf ik achter met een duidelijk gevoel dat er een maatstaf of een formule bestaat voor succes. Wat de goede strijd betreft, zijn er vaak gelijkenissen tussen mijn aanpak als coach en die van anderen die hun uitdagingen tot het einde van hun nut hebben volgehouden.

Ieder van ons speelt de rol van een coach. Wij allen, in wezen coaches, zijn leraren. Als coach zijn wij er om u te helpen uw spel te definiëren en u vervolgens op het juiste spoor te houden om uw eindbestemming te bereiken. Wij fungeren als een gids voor uw reis en als u uw coach, de enige rol die je speelt als gids is op het pad met je mee. Wij helpen u om te zien waar uw spel heen gaat, of het gaat klimmen tot uw normen of dat u misschien uw missie en richting verkeerd hebt geïnterpreteerd.

Hier zijn een paar eenvoudige opeenvolgende vragen die je jezelf kunt stellen:

1. Heb je een prioriteitenlijst of een reeks doelen?

2. Waar liggen op dit moment die prioriteiten of doelstellingen?

Hoewel ik soms met u onderhandel als en wanneer dat nodig is, zal ik nooit afstand doen van de opdracht van uw kaart die u naar uw bestemming zal leiden. GPS en shout outs kunnen u helpen ergens te komen en met elke snelheid, terwijl uw coach, ik, de ladder en de vaas dezelfde taak zullen volbrengen. Een van de eerste dingen die u hiervan zult merken is dat u zult begrijpen waarvoor u betaalt en geen tijd meer zult hebben om te talmen over het eindproduct van uw reis.

Jij kent de antwoorden op deze vragen. Ze zijn van u; ze zijn uniek voor u. Er is niet één checklist die past in ieders samenstelling en niet één exemplaar dat iedereen kan kopen en reproduceren. Dit zijn vragen en dit is waar ze beginnen. Zij zullen u naar de eindbestemming leiden aangezien elk leven, elk werk en elke reis reeds deel uitmaakt van de Universele Blauwdrukken. Net zoals het golfspel zwaar leunt op fysieke vaardigheden, leunt het ook zwaar op talenten en principes. Dit zijn gaven die uniek zijn voor jou. Je bent het aan jezelf verplicht om uit te zoeken welke factoren de belangrijke ingrediënten vormen van jouw persoonlijke puzzel.

Dit zijn de bouwstenen van je toekomst die je sterk zullen houden tot je je bestemming hebt bereikt. De enige manier om dit te ontdekken zou zijn om op de hoogte te blijven van je groei en ontwikkeling. Als je het gevoel hebt dat je genoeg van deze componenten achter je hebt, denk dan eens na over het grotere plaatje. Zorg ervoor dat u uw prestaties afmeet aan de blauwdruk die wellicht gemakkelijker te onderscheiden is op uw reis naar persoonlijke groei. Voor de hartchirurg of de arts is het geen praktijk om patiënten te zien, maar om ze te genezen. Een heelheidsdokter neemt de tijd om degelijke resultaten te bereiken met kwalitatieve interne trauma’s. Terwijl het lichaam meester zou kunnen zijn van alle dingen, neemt de medicus de tijd om inwendig te inspecteren en te onderzoeken alvorens het eindproduct op de tafel af te leveren. Misschien is de wil van het recept belangrijker dan de verpakking, aangezien het hart zijn eigen richtlijnen heeft.

Maak je eigen spel. En hou een zaak als de mijne bij de hand

 

Gestalttherapie