Het kiezen van een verzorger

Ouderenzorg Zeeland

Voor veel gezinnen is dit een van de moeilijkste beslissingen die zij zullen moeten nemen. Het is ook een beslissing die in een kort tijdsbestek moet worden genomen. Heel vaak verlaten verzorgers hun baan om voor een zieke of pas overleden ouder of geliefde te zorgen. Ze worden dan geconfronteerd met een nieuwe rol en een nieuwe reeks uitdagingen. Wanneer een mantelzorger zich realiseert hoeveel hij of zij van die persoon houdt en dankbaar is dat hij of zij heeft kunnen ingrijpen en een verschil heeft kunnen maken in zijn of haar leven, voelt hij of zij zich opgetogen dat hij of zij eindelijk aan het einde van de reis is en alles heeft gedaan wat mogelijk was voor hem of haar.

Een verzorger moet zich inzetten voor de persoon om de kwaliteit van zijn leven te behouden. Er zijn mogelijkheden: voltijdse verpleging (nosis, begeleiding, fysiotherapie, ergotherapie), wijkverpleging (YMCA, recuperatie en medicatie), dagopvang voor volwassenen, kost en inwoning, acroniemenprogramma’s voor volwassenen, enz.

Omdat deze beslissing vaak van beperkte duur zal zijn, moet u een zorgverlener kiezen die adequaat aan de behoeften van uw dierbare en uw familie kan voldoen. Het is erg belangrijk dat u uw dierbare constante zorg van goede kwaliteit kunt bieden. Als u zich in een ander deel van het land bevindt, moet u uw huiswerk doen, want er zijn zorgverleners die worden gerund door bewoners van kleine dorpen die voor een groot aantal patiënten zorgen. De beste manier is om een bezoek te brengen en een lijst te maken van alle bewoners die zij hebben opgenomen. Zorg ervoor dat als uw dierbare een hoger niveau van zorg nodig heeft of in een faciliteit waar u zich goed bij voelt, dat u een verzorger kiest die de nodige opleiding heeft voor de zorg van uw dierbare. Als u andere kinderen heeft, ouderenzorg er dan voor dat u zich op uw gemak voelt met hun betrokkenheid bij de zorg.

Bij het zoeken naar een verzorger moet u rekening houden met de persoonlijkheid van uw dierbare. U moet beslissen of uw dierbare een “zonnige” persoonlijkheid is of een “doorzetter”. Geef uw dierbare de vrijheid om te doen wat hij of zij wil, maar toch iemand die hem of haar verantwoordelijk houdt en een vriend voor hem of haar is.

Een andere belangrijke overweging is het vinden van een verzorger met wie uw dierbare bevriend kan zijn. Hoewel het belangrijk is om moeite te doen om plezier met uw dierbare te hebben, kan het cryptisch# zijn om hem “ziek” te noemen. U wilt altijd respect hebben voor uw dierbare en zijn of haar individualiteit.

Dit zijn de basisprincipes die u moet weten als u potentiële kandidaten interviewt.

Het interview is de enige kans die u hebt om een kandidaat te leren kennen. Wanneer u een dierenverzorger in dienst neemt, maak dan alleen gebruik van de diensten van bedrijven die dat in uw land mogen doen.

– Laat uw kandidaat weten dat u op zoek bent naar potentiële patiënten.

– Laat de kandidaten weten dat u geen contract zult aanvaarden als de taken niet passen in het kader van de diensten die u zoekt.

– Vraag de sollicitant om namen, adressen, telefoonnummers, en ervaring met het verzorgen van patiënten.

– Vraag naar referenties, die kunnen ze je binnen 30 – 90 dagen geven.

– Misschien wilt u een achtergrondonderzoek naar de kandidaat. Een gerenommeerde basis om dit te doen is de Top 6 th tandarts database van de Human Rights Foundation

– Maak duidelijk dat zij verantwoordelijk zijn voor eventuele schade, infectie, enz.

– Maak duidelijk dat u duidelijk wilt zijn over de taken die u van hen verwacht.

– Bespreek wat hun dagelijkse routine zal zijn en of alle huishoudelijke taken inbegrepen zullen zijn.

– Vraag hoe vaak er huishoudelijke hulp wordt geboden en of dit betekent dat u extra verzorgers moet inhuren.

Lees meer:

mantelzorgmakelaar