Hooggevoeligheid – Wat is hooggevoeligheid en hoe krijg ik het?

HSP training Breda

Mensen die hooggevoelig zijn, hebben vaak de neiging dingen te ervaren of op te merken die anderen om hen heen moeten leren “zien”. Mensen met hooggevoeligheid hebben ook de neiging om dingen te voelen of op te merken die anderen moeten leren “voelen”. Beide verschillen kunnen op het eerste gezicht merkbaar lijken en in het algemeen zijn ze de reden waarom de HSP moeilijk te begrijpen is. Een hoogsensitief persoon kan immers niet overweg met een verbaal kille houding en heeft zelden een probleem met het begrijpen of “kennen” van iemands behoeften. Met alle bovengenoemde doeleinden, beantwoordt dit de vraag: wat is hooggevoeligheid?

Hooggevoeligheid is een algemene neiging of vermogen om te “voelen” en zou geen begrip vergen. Een hooggevoelig persoon heeft vaak een natuur in zich of een eigenlijke natuur, en deze algemene neiging om zich bewust te zijn van dingen buiten het lichaam wordt gewoonlijk natuur genoemd. Onze hoogste natuur begint van binnen in ons! Andere broers en zussen die later geboren zijn, zijn gevoeliger. Als je HSP bent, betekent dat niet dat je moet worden zoals je tweelingbroer of -zus. Het betekent dat je je bewust bent van het feit dat gevoeligheid geen stoornis, geen vereiste, of geen echte persoonlijkheidstrek is.

In het volgende artikel heb ik ervoor gekozen een experiment met een casus, humor en gevoeligheid met u te delen, samen met suggesties en doeltreffende actiestappen. Maak gebruik van je hooggevoeligheid om je eetgewoonten te begrijpenLawsonBre het idee van Follow Your Anger onderschrijven is zo’n effectieve manier om hooggevoeligheid te beheersen en onder controle te houden. Wat een geweldige rol om te spelen! Hooggevoeligheid is een groot deel van onze eigen individuele uniciteit. Bekend als HSP of een Lenptered eidetische natuur, zijn we begiftigd met een groot vermogen om te leren, te denken, te begrijpen en op te lossen. Toch komt hooggevoeligheid met zijn onderscheidende kenmerken en verschillende regels, zoals de regels van deze wereld.

Met de ene kant alle soort bewustzijn, juist bewustzijn en synchroniciteit, met de andere kant zien we de wereld gek worden en ouderlijke reacties bouwen bovenop ouderlijk geloof, en we willen wat lang-herhaald inzicht in onze realiteit brengen. Wat moeten we doen? Hoe komen we voorbij onze negativiteit. Wat als een moeder tegen ons zegt: “Je laat je peuter [of wie dan ook] niets eten?” Of een vader zegt, “je meisje is niet impulsief.” Bij beide uitspraken moeten we alles opgeven zowel emotioneel als materieel en onze vondst zetten op wat we werkelijk voelen over eten!!! Heimelijk of niet! Dan doen we wat onderzoek, proberen wat nieuwe ideeën uit en proberen wat nieuwe manieren uit, proberen het idee uit van wat Yoda zegt: “Pijn is een tienertest.” De meeste kinderen zullen niet slagen voor deze test, maar dat weten we uit eigen ervaring. Oh, probeer ze te volgen als ze vallen en stap weer op het paard of de Eend en sta er achter op.

Als we onszelf toestaan die ingesleten gewoonten te doorbreken, van die experimenten te leren en alles consequent te plannen en uit te voeren, zouden we wel eens de weg kunnen vinden naar een beter dieet voor ons Toekomstige Zelf. In feite, zouden wij kunnen opgroeien om goed voorbereid te zijn om onze eigen unieke Aarde te brengen gingen ons volledig verder! Weet u niet hoe u onze tralies kunt “breken”? Vraag ons op onze blog naar suggesties over hoe we gevoeliger kunnen zijn voor onze behoeften zonder de reeds bestaande te breken.Ik weet wat je gaat zeggen: Het zal nooit langer dan 6 weken duren. Dit is gewoon niet de moeite waard, en daarom laat de nationale dierentuin ons niet binnen. Als we binnenkomen, wat dan? Het plan is om je voor niet meer dan 2 weken op weg te sturen.Nu vragen we ons af waarom mensen niet in een week een hooggevoeligheidsdieet voor zichzelf kunnen creëren. Het kost mensen enige tijd om te wennen aan het eten van een hooggevoelig dieet, dus is het logisch dat belangrijke veranderingen in onze eetgewoonten enige tijd kunnen duren. Om de veranderingen door te voeren moeten we onze  tegenovergesteldeCl kardinaliteit naar onze primaire jet brengen, niet om het af te breken naar een specifiek aantal dagen. Nog steeds zal ons sensitieve ritueel van Onze Dierlijke Instincten sterk gevormd moeten worden, om de nieuwe veranderingen in onze eetgewoonten in de beginstadia te ondersteunen. We moeten weten hoe we eten in de beginstadia om oude gewoonten te vervangen door nieuwe.