Hypnotherapie en Hypnotherapie

Hypnotherapie

Hypnotherapie wordt omschreven als een progressieve reeks behandelingen, met als doel de werking van iemands lichaam te normaliseren door te communiceren met het onderbewustzijn van de patiënt.

Hypnotherapie stelt iemand in staat de onbewuste geest aan te boren om emotionele, gedrags- of denkproblemen op te lossen. Bij deze vorm van behandeling zijn patiënten meer dan meestal in staat om zelf hun krachten aan te boren. Het is niet nodig dat de persoon al eerder zo is geweest. Het wordt meer gedaan als een vorm van alternatieve geneeskunde dan als therapie.

Hypnotherapie is ook gebruikt als revalidatiemethode voor patiënten met lichamelijke beperkingen. Verschillende studies tonen duidelijk de doeltreffendheid van hypnotherapie aan bij het teweegbrengen van veranderingen en de veranderingen blijken langdurig te zijn.

NLP

Neuro-linguïstisch programmeren of NLP wordt omschreven als een techniek die gebruik maakt van de taalpatronen van een persoon om hem of haar te laten zien dat hij of zij wel degelijk het vermogen heeft om zijn of haar eigen gewoontegedrag en gedachten te veranderen.

Net als hypnotherapie, werkt NLP door het veranderen van attitudes, overtuigingen, denkpatronen en gedragspatronen bij een patiënt. Een patiënt wil misschien iets veranderen aan zijn/haar eigen leven. In feite is het niet zozeer dat de patiënt hulp nodig heeft, het is dat het eigenlijke probleem niet zijn/haar probleem is, maar de manier waarop anderen het als een bepaald probleem interpreteren en ervan afhankelijk zijn dat het voor hen zinvol is. NLP werkt langs de lijnen van het transformeren van iemands ervaring en perceptie van de wereld door middel van het aanleren van een persoon hoe anders te denken en te voelen over zichzelf.

Hypnotherapie, NLP & Hypnose

Hypnotherapie kan worden gezien als een vorm van hypnose. Hypnotherapie werkt door het ervaren van een veranderde staat van bewustzijn. Hypnotherapie richt zich op wetenschappelijk ontwikkelde technieken en methodologie. Neuro-linguïstisch programmeren (NLP) werkt op ongeveer dezelfde manier. Het werkt door het opwekken van een staat van veranderd bewustzijn bij de luisteraar. Dit is het proces waarin de gemoedstoestand, de taal en de beeldspraak van de persoon sterk worden verbeterd.

Wat elke techniek doet is zich richten op het geven van keuzes aan de persoon over hoe, waarom, en waar hij wil zijn. De persoon zal dan de verantwoordelijkheid nemen om te beslissen welke gewenste staat van bestaan hij zou willen ervaren.

Iemand die wil afvallen, kan bijvoorbeeld willen nadenken over wat hij of zij met zijn of haar leven wil doen. Sommige mensen willen meer geld verdienen. Sommigen willen meer tijd met hun gezin doorbrengen. Andere mensen willen afvallen. En, uiteindelijk, zal het resultaat altijd hetzelfde zijn. De persoon valt af en doet iets anders om de veranderingen te bewerkstelligen.

Wat de focus van de persoon ook is, hij zal dan iets vinden om te werken dat hij leuk vindt of dat hij kan doen om die doelen te bereiken. En er is een tendens om iets voor zichzelf te doen, om hun leven in eigen hand te nemen, zelfs in het aangezicht van ontberingen en ziekte.

Wat ook de oorzaak of de reden is voor het zoeken naar hypnotherapie en NLP, zij zullen er niet alleen in slagen iets aan hun leven te veranderen, maar ook met succes hun eigen innerlijke kracht vinden en een oplossing vinden voor hun emotionele problemen.

Professionele Hypnotherapeuten

Professionele hypnotherapeuten hebben altijd een toewijding aan de behandeling van geestelijke gezondheid. Zij zijn toegewijd aan de hoogste normen voor de behandeling van mensen met psychische gezondheidsproblemen. Een hypnotherapeut zonder positieve waardering en toewijding aan de hoogste normen van professionele zorg zal geen competente professional als hypnotherapeut worden. Veranderingen vinden alleen plaats in de geest van de patiënt en niet in zijn lichaam en gedrag.

Lees meer:

stress verminderen

prikkelbare darmen Breda