Relatietherapie

Relatietherapie Zeist

Wat is relatietherapie? Ten eerste is het niet het soort therapie dat een huisarts u geeft voor depressie, of andere ziekte, of preventieve gezondheidszorg. Bij relatietherapie gaat het er veeleer om één-op-één met de partner te werken aan het opsporen van de bron van uw gevoelens, en vervolgens met u beiden de manieren uit te stippelen waarop u kunt doen om de effecten ervan op uw relatie te verminderen of weg te nemen. Relatietherapie is het proces van het herstellen van de relatie en het creëren van een betere relatie zowel in de kern van het probleem als ook in het onderbewuste van het probleem. dinercing therapiegoal setting and employee goal setting legacy cardiac education acton Beide partners met partnertherapie kunnen actiever deelnemen aan persoonlijke relatietherapie, en hoe sterker uw band, hoe gemakkelijker u aan uw relatie kunt werken.

Relaties kunnen voor elk koppel een uitdaging zijn. Veel paren lijden ook aan een disfunctioneel soort conflict waarbij het van buitenaf lijkt dat het paar niet samenwerkt en het disfunctioneel is. In therapie is ons werk met de andere persoon niet alleen bedoeld om hen te helpen hun eigen leven te analyseren en te helen, maar we kunnen hen zelfs helpen met hun relatieproblemen. Vaak heeft het paar therapie die zich richt op een gezonde uitdrukking van de verschillen van het paar, waarin elk deel van het paar zijn of haar eigen persoonlijke verlangens kan uiten en zelfs op zichzelf kan staan, opstaan, en zeggen wat het is dat ze op dat moment voelen, op een moment dat uit de kast komen sociaal aanvaardbaar is. In feite komen veel paren naar relatietherapie met de overtuiging dat een gemeenschappelijke band van relatie alles is wat ze nodig hebben. Sommige paren nemen hun relatie en leven, en de relatie zelf, naar de volgende stap door hun eigen individuele behoeften te uiten, hetzij op hun eigen subliminale manier en specifiek op hun eigen manier.De individuele behoeften van een koppel kunnen worden vervuld door communicatie, en wij kunnen in een relatie met een andere persoon alleen communiceren wanneer wij bij die relatie betrokken zijn.  Het mandaat van een koppel, net als het algemene doel van zelfbehoud van een individu, is de wens om zo lang mogelijk samen te zijn. De meest gewaardeerde ontvanger van hun wens om samen te zijn is een persoon met wie zij al dan niet een relatie hebben, en zij voelen zowel loyaliteit en liefde voor deze relatie als de wil om bij te dragen tot het welzijn en geluk ervan. Om deze redenen geloven echtparen vaak in het idee dat communicatie tussen elkaar zonder omhaal van woorden is wat zij eigenlijk nodig hebben. Maar dat is niet zo.

Relaties, en vooral paren, zijn een uiting van communicatie. Communicatie is echter merkwaardig ingewikkeld, vooral door de deelnemers zelf, zoals in relatietherapie, in tegenstelling tot het innemen van het al te gebruikelijke Amerikaanse recept van een pil in de vorm van een geneesmiddel. Vrouwen nemen hormonen voor ze baby’s krijgen, of voor een keizersnede, ze nemen hormonen. In tegenstelling tot point blank communication is relatietherapie voor paren de nieuwe en vaak over het hoofd geziene evaluatie van de relatie. De eerste gesprekken en discussies tussen cliënten zijn vaak de volgende stap in de zoektocht van de relatie naar antwoorden op hun vragen.

Lees meer

Coaching