Relatietherapie

Relatietherapie Utrecht

Dit is niet leuk voor iemand in relatietherapie. Het is vreemd om verschillende redenen. Meestal hebben we het gevoel dat we niet kunnen stoppen met ruzie maken. Nu kunnen we niet stoppen met ruzie maken, in stilte. We worden depressief en voelen soms een gevoel van angst. Het kan beginnen in de therapiesessie zelf. Sommige mensen vertellen hun partner niet wanneer ze boos worden, als het gaat om angst en depressie.

De kans is groter dat u beiden weggaat, tenzij u er fysiek en emotioneel toe gedwongen wordt. Als u afspreekt niet te stoppen met ruziemaken maar dan toch weer ruzie wilt maken, dan zal het resultaat ruzie zijn. Het is tijd om serieus over relatietherapie na te denken. Het is voor geen enkele partij leuk. Meestal haakt de hele groep af tijdens een sessie. De partner is uitgeput en voelt zich veel vaker alleen dan toen hij of zij voor het eerst in therapie ging. Dit komt omdat de partners meestal niet begrijpen hoe belangrijk het is om actie te ondernemen. Iemand die naar een sessie met een professional gaat, houdt zich aan de vertrouwelijkheid, wil zich ontwikkelen en wil zich steeds meer bewust zijn van zijn reacties. Een partner kan niet profiteren van zowel professionele als persoonlijke zorg als hij of zij niet respectievelijk wordt aangemoedigd en ondersteund.

Wanneer we er één verlaten en na een paar sessies nog steeds geen enthousiasme voelen om terug te gaan naar de therapiesessie, is het tijd om relatietherapie te overwegen. We maken vaak de oversteek van stress naar depressie. Wat is stress? Het is de reactie van het lichaam op een externe prikkel. Wanneer we ons te veel laten kruisen, ontstaat er een opeenhoping van de hormonen in het lichaam. Het is tijd om actie te ondernemen, ook al moet het tegen onze partner zijn. U weet dat uw partner van u houdt en er is een grote kans dat hij of zij uw welzijn in gedachten heeft. De eerste fase van de ruzie verdwijnt meestal en na een gesprek tussen jullie beiden, beginnen jullie jezelf de vragen te stellen die jullie meteen weer in de vechtzone brengen.

Hoe zit het met ruzies, woede en een gevoel van druk? Jullie proberen ruzie te maken, jullie zijn allebei uitgeput, geen van jullie heeft de lessen geaccepteerd die bij het begin van de ruzie een rol speelden. Het is tijd om actie te ondernemen. Als je niet kunt bedenken hoe je uit je relatie kunt stappen, moet je het doen. Niet alle koppels hebben het gevoel dat ze kunnen weglopen. Op de een of andere manier voelen ze zich gekwetst en hebben ze het gevoel dat de ander geen aandacht voor hen heeft. Daar is geen reden voor. Jullie moeten beslissen wie meer invloed op jullie heeft. Wat de reden ook is, waar het om gaat is hoe we ernaar handelen. Alleen onze eigen kinderen kunnen kiezen wat we gaan doen. De enige actie die ons zal schaden is niet dat jij eruit stapt of je partner pijn doet. Het kan zijn dat de ene persoon opkomt voor waar hij in gelooft en de ander niet kan verdedigen.

Lees meer:

Coaching Utrecht 

Psychotherapie Utrecht