De voordelen van Chiropractische Zorg

Let op: alle artikelen waarnaar op deze pagina’s wordt verwezen, zijn uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden. De gepresenteerde artikelen mogen niet worden gebruikt in plaats van, of in combinatie met, professioneel medisch advies. Raadpleeg een arts voor alle medische vragen.

Opwarmen

Voordat we met de fysiotherapie beginnen, moet u eerst opwarmen. Strek niet voor de warming-up. Dit kan letsel aan de spieren veroorzaken en u kunt uw ruggengraat blesseren. Te harde spierpijn van een work out kan blessures aan de heupflexoren veroorzaken, vooral wanneer uw spieren gespannen zijn en herstellen.

Normaalgesproken kunnen wij onze spieren strekken voordat wij beginnen met buigen, strekken of werken aan onze schuine ledematen, met als doel het ledemaat en de spieren aan de binnenkant van de knieschijven te verlengen.

Flexibiliteitsoefeningen beginnen

U vindt een aantal ‘beginners’ flexbewegingen die u kunt gebruiken om op te warmen. Begin in een staande positie. Buig uw rechterbeen achter uw lichaam terwijl u uw tenen op de grond houdt. Uw rechtervoet moet gebogen zijn bij de knie. Denk aan het vasthouden van een stoel en ermee schudden. U moet spanning voelen in uw hamstrings, kont en onderrug. Houd deze positie gedurende vijf tellen vast.

Plyometrie

Plyometrische oefeningen zijn bewegingen die u kunt maken met uw eigen lichaamsgewicht met als doel uw been- en bilspieren te versterken en uw ruggengraat te verlengen. Glycosamine-supplementen kunnen uw ruggengraatweefsels helpen herstellen. Vergeet niet dat u uw eigen arts moet raadplegen voordat u een nieuw oefenprogramma begint.

Dansen

Dansen is een geweldige en leuke manier om je lichaam te trainen met behulp van je bovenlichaam, aangezien de meesten van ons van dansen houden. Je kunt er een oefening van maken door lid te worden van een sportschool en op de vloer ‘bounce, skip, skip’ (of step, leap, skip) uit te voeren om aan je ‘bounce, skip, skip’ bewegingen te werken. Dit is vooral effectief als je aan het revalideren bent van een blessure of artritis in je lichaam hebt. U zult voelen dat uw lichaam langer wordt omdat uw schuine ledematen veel van het werk doen.

Hoek Spa

Corner spa is een unieke hydrotherapiebehandeling die gericht is op stressverlichting, zenuwstimulatie en pijnverlichting. Deze behandeling combineert watertherapie met een speciaal oliemengsel dat helpt om de spieren en gewrichten van het lichaam te kalmeren en te ontspannen. Vervolgens wordt het water gemasseerd door een getrainde professional terwijl u ontspant in een semi-stille meditatiehouding. De combinatie van het water, de massage en de meditatiestem helpt de ontspanning te bevorderen en de spierspanning te verlichten. Anderzijds helpt de waaier van bewegingen die in hoekspa worden uitgevoerd om de bloedstroom naar gekwetste gewrichten te verhogen die genezing met tot 25% bevordert.

Diepe weefselmassage

Bij diepe weefselmassage worden veel verschillende massagehulpmiddelen gebruikt. Deze omvatten wat wij noemen diagnostische hulpmiddelen, zoals katalystische punten. Deze punten stellen de chiropractor in staat pijn te identificeren en de oorzaak ervan vast te stellen. Zodra dat is gebeurd, wordt de techniek gebruikt om de gewrichten opnieuw uit te lijnen en het lichaam te verlossen van pijn en pijnen.

Glucosamine-suppletie

Glucosamine wordt gemaakt uit twee stoffen die in de schelpen van schaaldieren voorkomen. Het wordt gebruikt om de gewrichten te helpen ondersteunen en ze soepel te houden. Wat chiropractors ‘vastgelijmde’ gewrichten noemen, zijn niet echt ‘vastgelijmd’, het zijn gewoon gewrichten die niet vaak bewegen. Door de ‘vastgelijmde gewrichten’ te masseren met een bepaalde mobilisatietechniek, kunnen chiropractors de productie van de neurotransmitters in de gewrichten stimuleren. Dit zal resulteren in pijnverlichting en de ‘andere therapie’ zal werken aan het verbeteren van de gewrichtsfunctie.

chiropractische zorg heeft veel voordelen. Veel mensen hebben baat bij chiropractische zorg, simpelweg omdat het helpt bij het verlichten van pijnlijke rijtijden.

 

Lees meer…

Ouderenzorg Den haag 

Indicatie wijkverpleging