Hoe voorkom je mondproblemen

Angsttandarts Rotterdam

Zonder de zorg van een angsttandarts kunnen mensen tandeloos worden of last krijgen van pijnlijke of beschadigde tanden. Helaas gebeurt dit vooral door een gebrek aan informatie en goede begeleiding over mondverzorging. Veel patiënten zouden geholpen kunnen worden met een eenvoudige gebitsbeschrijving of een informatieblad over mondhygiëne.

Hieronder volgen nuttige tips voor een goede mondhygiënist:

1. Begrijp de gevolgen: verwaarloos nooit een deel van het lichaam, inclusief de tanden. Inzicht in de gevolgen van tandverwaarlozing zal u alert houden op het belang van tandhygiëne. De tandarts zal u niet alleen kunnen doorverwijzen naar een tandarts, maar u ook de nodige stappen geven om verdere verslechtering van de mondgezondheid te voorkomen.

2. Volg de gezondheidsgids van de tandarts: de tandarts zal altijd benadrukken hoe belangrijk het is om uw tanden ten minste twee keer per dag te poetsen. Het is van vitaal belang een tandenborstel met zachte haren te gebruiken om bloedend tandvlees te voorkomen en te voorkomen dat het tandvlees tijdens het poetsen wordt verwond. Masseer tijdens het poetsen uw tanden en tandvlees met de toppen van uw vingers om eventuele voedselresten die tussen uw tanden vastzitten te verwijderen.

3. Ga regelmatig naar de tandarts: de tandarts zal u doorverwijzen naar een specialist als hij constateert dat u tandvleesproblemen of aanwijzingen voor tandbederf hebt. In geval van een ziekte of een bedreigende ontwikkeling in de mond zal de tandarts iemand aanraden naar de dokter te gaan.

4. Gebruik mondwater en flosdraad: terwijl u uw tanden poetst, spoelt u ze met mondwater en flosdraad. Doe dit ten minste eenmaal per dag. Het is van vitaal belang om ten minste eenmaal per jaar een gebit controle te laten uitvoeren.

5. Vermijd veel voorkomende mondproblemen: Veel van de mondproblemen komen voort uit minder ernstige problemen. Het vermijden van deze mondproblemen zal uw algehele mondgezondheid verbeteren en u beschermen tegen tandbederf en parodontitis. Hieronder volgen de meest voorkomende problemen die u moet vermijden:

1. Bloedend tandvlees: mensen die bloedend tandvlees hebben, hebben een tandvleesaandoening en moeten onmiddellijk een tandarts raadplegen.

2. Gevoelige tanden: mensen die gevoelige tanden hebben, vinden het ongemakkelijk om ijs te eten of warm water te drinken. Daarom nemen ze contact op met hun tandarts die de gevoeligheid zal verdoven.

3. Droogheid van de mond: Als uw mond droog wordt, nemen de ziektekiemen en bacteriën sneller toe.

4. Tandvleesaandoeningen: tandvleesaandoeningen veroorzaken verschillende complicaties, zoals het vallen van tanden en kiezen, aantasting van het tandvlees, enz. Tandvleesaandoeningen worden ook in verband gebracht met kanker en andere ernstige gezondheidsproblemen.

5. Tandbederf: Veel voorkomend tandbederf zijn de gaatjes. Een gaatje is een gaatje in de tand dat bacteriën produceert en tot infectie leidt. Om gaatjes te voorkomen, moet men proberen deze eenvoudige instructies te volgen:

Lees meer:

Tanden blekken Rotterdam